укр
Як доглядати за посудомийній машиною?

 

Особливості догляду за посудомийкою


Постійний догляд за посудомийкою є невеликою ціною за можливість позбутися від необхідності після приготування і прийому їжі мити посуд вручну. При цьому економиться час і не потрібно витрачати фізичні зусилля для чищення кухонного начиння. Така техніка робить її ідеально чистою.
Але як і інші пристрої, посудомийка не може функціонувати вічно, тому що її складові елементи через деякий час ламаються. Але користувач в силах зробити так, що деталі будуть зношуватися повільніше.

 

 


Як проводити перше включення


Перш ніж використовувати посудомийку перший раз необхідно провести тестування пристрою в холостому режимі без кухонного інвентарю. Дана процедура дає можливість видалити дрібне сміття і залишки мастила, а також дозволяє розібратися, як функціонує прилад.
Тестовий запуск потрібен для того, щоб встановити, нагрівається вода чи ні і з якою швидкістю вона випливає з мийної камери. Завдяки цьому можна виявити помилки установки, такі як протікання в місцях з'єднань, перетискання шланги і проводів. Тестування виконується з урахуванням всіх правил миття. Передусім потрібно увімкнути режим, який визначає специфіку оброблення та цикл мийки. Коли процедура ополіскування закінчується, потрібно почекати, поки техніка охолоне і провести мийку, але вже з посудом. Користувач вибирає потрібну за рівнем забруднення кухонного інвентарю програму.
Щоб процедура миття проходила максимально ефективно, необхідно посуд розладжуватися за відповідними секторами.
Якщо користувач виконав підготовчі дії правильно, прилад запускається при закриванні дверей автоматично. Щоб переконається, що агрегат знаходиться в справному стані і уникнути поломок, необхідно проконтролювати першу процедуру.

По закінченню циклу потрібно почекати 10 хвилин, щоб елементи приладу, розташовані всередині, і посуд охололи. Потім потрібно дістати кухонний інвентар і оглянути його, щоб переконається в якості миття. Якщо на ньому ще є сліди їжі, значить був неправильно підібраний режим. Білясті відходи свідчать про те, що обполіскувати засіб погано спрацювало і необхідно збільшити дозу речовини або поміняти його на інший.

 


Особливості догляду


Якщо хочете збільшити термін використання посудомийки, тоді виконуйте кілька разів протягом 12 місяців капітальну чистку техніки. Проводити таку процедуру можна вручну. Також можна застосовувати хімічну чистку.
Проводити ручної догляд необхідно таким способом:
• Потрібно відкрити двері бункера і дістати фільтр. Під час зливу використані водні потоки проходять через нього. За фільтром розташована сіточка. Її також необхідно дістати. Ці деталі потрібно добре промити під проточною водою. В'їдаються забруднення варто видаляти за допомогою щітки.
• Після цього знімається крильчатка помпи, встановлена ​​за фільтром. Але перед цим потрібно усунути з отвору вологу. Для цього достатньо скористатися губкою. Коли рідини більше не буде можна відкручувати гвинти і знімати кришку помпи. Користувач повинен усунути накопичився на крильчатці сміття.
• Після цього проводиться монтаж розбризкувача і очищення форсунок. Для цього варто застосовувати зубочистку.
• Очищення внутрішніх елементів приладу. Потрібно губкою протерти власники, кошики, стінки пристрою, а також полички. Також необхідно почистити резервуар для миючого речовини і дверцята.
• Промивання проточного та вхідного фільтрів. Не варто забувати і про шлангах.
• Заключний крок - чистка корпусу техніки. Для усунення забруднень з зовнішньої панелі можна використовувати рідину для вікон.
Крім ручного чищення необхідно раз на півроку виконати ще й хімічну. Це допомагає запобігти появі в пристрої накипу і цвілі, а ще захищає від корозії.
Порядок проведення робіт:
• Необхідно прибрати з короба весь кухонний інвентар.
• У резервуар для порошку насипається спецзасіб для очищення приладу.
• Вибрати на пристрої найтривалішу програму.
Під час проведення миття температура повинна бути більше +60 ° C. Це потрібно для того, щоб засоби для чищення максимально ефективно діяли, а все що утворилися в агрегаті забруднення розчинилися і потім змилися в каналізаційну систему.
Дверцята протирається вручну, а також потрібно ретельно обробити ущільнювачі, а також фронтальне скло.
Щоб зливна система функціонувала без проблем, необхідно промити шланг, через який відводяться стоки. Його потрібно відкрутити і прополоскати миючим антіжіровим складом. Після установки деталі на місце, користувач повинен перевірити герметичність з'єднань.
Проводити хімічне чищення приладу можна засобами, які приготовлені самостійно. Для цього потрібно взяти 3 ложки перекису, 2 склянки соди і 20 крапель ефірного масла. З цього необхідно сформувати маленькі кульки і покласти їх в нижню полицю. Після цього можна запускати прилад і вибирати програму миття.
Речовини, до складу яких входить оцет, не варто застосовувати. Його запах трудновиводім.
Але краще використовувати 

які призначені для усунення накипу і для запобігання її виникнення.

 

 

Як усунути іржу?

Якщо ви не проводили чистку посудомийної машини або робили це рідко і на внутрішніх елементах агрегату з'явилася іржа або цвіль, позбавиться від цієї проблеми можна за допомогою речовин, що мають відбілюючий ефект.

Видаляти іржу і цвіль стоїть таким чином:

Потрібно взяти підібране засіб і додати його в воду. Співвідношення має бути 1:10. Отриманою рідиною необхідно помити внутрішні елементи агрегату.
Наступний етап - видалення нальоту за допомогою губки. Її потрібно змочити в нашатирний спирт.
Останній крок - включення програми ополіскування.


Застосовувати відбілюючі засоби для техніки, корпус якої зроблений з неіржавіючої сталі не рекомендується.

Для усунення іржі з поверхні кошики, в яку поміщаються металеві предмети, варто нанести на неї герметик-фарбу. Але якщо заіржавіли труби, тоді доведеться поміняти корзину.

Якщо вода, що подається в пристрій, містить багато заліза, тоді варто використовувати фільтр, який буде усувати домішки.

 

 

Як завантажувати ?

Кухонний інвентар потрібно занурювати в висувну кошик таким чином, щоб водні потоки вільно омивали посуд, а після цього безперешкодно стікали.

Вузькі, а також повнорозмірні прилади комплектуються 2 або 3 резервуарами для завантаження. Для звичайних опцій це зручно тим, що кухонний інвентар в нижньому частини приладу більш якісно очищується. А також для опцій, таких як «делікатна», коли очищаються лише скляні келихи, поміщені в верхню корзину агрегату.

У посудомойке над коробками і під ними встановлені коромисла, які розбризкують воду. Ці пристрої під час роботи техніки крутяться. Тому для запобігання поломки розпилювача, потрібно правильно встановлювати високі предмети.

Якщо необхідно відмити посуд, яка не поміщається в нижній відсік, тоді потрібно зняти верхній кошик і встановити кухонний інвентар. Посудомийка буде працювати з однією корзиною. Якщо ви хочете помити глибокий посуд, тоді розміщуйте її поглибленням вниз. Завдяки цьому вода буде вільно стікати.

Нижній відсік техніки в основному обробляється при високих температурних показниках і більш агресивно. Тому саму тендітну посуд краще розміщувати вгорі пристрою.

Правильна розстановка кухонного інвентарю - важливий етап щоденного використання приладу. Також це дозволяє продовжити термін експлуатації техніки.

 

 

Вибір відповідних миючих речовин !

Неправильно підібраний користувачем порошок, гель або інший миючий речовина можуть призвести до того, що деталі пристрою вийдуть з ладу і їх доведеться замінювати.

Також необхідно буде додатково перемивати найбільш забруднені елементи і обполіскувати склянки.

Спеціальну сіль для такої техніки необхідно засипати в розташовану на дверцятах кюветку або резервуар в нижній частині приладу. Перед цим потрібно визначити рівень жорсткості води і підібрати за допомогою клавіш необхідний ступінь подачі солі.

Сипучі порошки відрізняються доступною ціною. Такі засоби підходять для стандартних опцій. Але вони можуть потрапляти в дихальні шляхи і з цієї причини потрібно обережно діяти при їх завантаженні.

Таблетки містять в собі набір усіх потрібних миючих речовин, але вони протягом коротких циклів не завжди можуть повністю розчиниться.

Гелевидні або рідкі речовини відрізняються підвищеною якістю мийки.

 

 

Частота промивання техніки !

Профілактика є запорукою стабільного функціонування агрегату. Якщо не стежити за приладом, може з'явиться неприємний запах, буде швидко утворюватися накип і агрегат буде схильний до передчасного зносу.

Фахівці радять проводити наступний ряд заходів:

Після кожного використання техніки потрібно протирати камеру і ущільнювальну гумку сухою серветкою.
Один раз в тиждень користувач повинен витирати двері і панель управління мочалкою з мильним розчином. Не варто забувати про фільтр. Його також потрібно промивати.
Один раз на місяць необхідно робити «банний день» з використанням лимонної кислоти.

 

 


Що повинен робити користувач посудомийки?

Устаткування не повинно простоювати. Щоденне застосування приладу запобігає появі бактерій, тому що в камері залишаються мікроскопічні залишки їжі.

При проведенні профілактичних заходів в техніці не повинно бути посуду. Необхідно перевіряти на засмічення обертові розпилювачі. Закупорені сопла є причиною поганої подачі води.

Необхідно чистити всі деталі ПММ. Для цього можна застосовувати зубочистки. Металевий інструмент може залишити на покритті агрегату подряпини. Важкодоступні місця можна почистити зубною щіткою.

Особливу увагу користувач повинен приділити нижній частині пристрою біля зливного отвору. У ньому можуть перебувати осколки битих тарілок або чашок і інші тверді фракції. Для цього потрібно дістати з камери кошики.

Щомісяця потрібно заправляти посудомийку ополаскивателем. Але якщо ви користуєтеся пом'якшувачем води, тоді можна

обійтися без цього засобу. У складі деяких миючих речовин вже є ополіскувач.

Деякі думають, що мити техніку не потрібно. Але така думка помилкова. Будь-яке обладнання потребує обслуговування. Витративши лише кілька хвилин, ви зможете продовжити термін використання техніки на року.

Правильність догляду впливає на безпеку експлуатації:

Необхідно укладати тарілки і інший кухонний інвентар згідно з інструкцією. Якщо неправильно закласти чашки і тарілки, вони можуть пошкодитися, а осколки кухонного інвентарю потраплять в виводять шляху і зашкодять шланги.
Не варто завантажувати посуд, на якій є залишки їжі. Потрібно видалити з тарілки великі залишки їжі. Завдяки цьому можна запобігти появі засмічень і миття посуду буде проводитися більш якісно.
Користувач повинен вибрати відповідну програму миття.
Не варто закривати дверцята пристрою щільно після закінчення процесу. Це необхідно для випаровування конденсату.
Щоразу після закінчення миття потрібно перевірити кюветку і добре протерти ущільнювальну гуму на той випадок, якщо там залишилися не розчинилися залишки порошку.
Також на якість роботи приладу впливає правильний процес експлуатації.

Перше що потрібно зробити - це правильно встановити посудомийну машину. Пристрій повинен стояти на ідеально горизонтальній площині. Це плідно впливає на робочі процеси обладнання і продовжує термін її використання.

Також необхідно підбирати режим мийки відповідно до рівня забруднення кухонного інвентарю і матеріалом з якого він виготовлений. Це дозволить заощадити не тільки миючий засіб, але і запас роботи самого пристрою. Після закінчення процесу миття необхідно виконати ополіскування машини. У багатьох моделях подібний режим вже є, тому досить натиснути на кнопку. Такі дії потрібно проводити постійно.

Очищати обладнання від накипу і жиру потрібно вчасно. Багато хто думає, що посудомийка відмиває себе самостійно, але це не так. На внутрішніх поверхнях камери і трубок з'являються відкладення жиру і осад. Вони є причиною поганої циркуляції води і провокують появу неприємних запахів.

Засіб для очищення жиру допомагає позбутися від цієї проблеми і підвищує якість миття. Потрібно засипати в посудомийку таку речовину і запустити програму миття при 50 ° С. Дану процедуру необхідно проводити близько 4 разів на рік.

Через використання жорсткої води в пристрої на внутрішніх деталях і нагрівальних елементах з'являється накип. А це в свою чергу призводить до підвищення витрат електричної енергії і зменшує термін експлуатації обладнання. Періодично чистить від накипу покращує роботу пристрою і знижує ризик появи розлучень на тарілках, чашках і іншому посуді. Проводити таку чистку потрібно не менше 2 разів на рік.

У продажу є посудомийні машини з магнітною водопідготовкою. Така опція дозволяє запобігти появі накипу і збільшує термін використання техніки. Вода, яка надходить в посудомийку, протікає через неодимові магніти. Утворене магнітне поле перетворює карбонат кальцію в абсолютно нешкідливий мінерал, який легко розчиняється у воді.

Він також допомагає зменшити потребу в хімічних засобах від накипу.

Ви вирішили купити посудомийну машину в інтернет-магазині Foroom або вже придбали її? Тоді вам варто ознайомитися з правилами використання такого обладнання. Від цього залежить термін експлуатації пристрою.

Дотримуйтеся вище зазначених правил і тоді ваше обладнання прослужить вам не один рік.

Перейти в каталог